Home » Kanatlı hayvan Türleri » Irk Güvercinleri

Irk Güvercinleri

Konuyu Oluşturan Konu Kanatlı hayvan Türleri [126 Tıklama ]

Irk Güvercinleri Dağ güvercini (columba livia)bu günkü tüm ırkların ana soyu olarak ıspatlanmıştır.fakat asya kökenli tavus güvercini(kırkkuyruk) bazı araştırmacılar tarafından soyunun dağ güvercini olmadığı kanısındalar. Yaban güvercini besin kaynağı olmıyan yerler hariç dünyanın her tarafına yayılmışlardır.bugün yaban güvercinlerle evcil güvercinleri yinede ayırmak gerekir.avrupa ve asyada yaşıyan kumru ırklarının cins güvercinlerle hiç bir akrabalıkları yoktur.yaban hayvanların evcil hayvanlara dönüşmesi ve ırkların çoğalması ,evcilleştirmek,eğitmek ve iklim koşulları ile başlayıp binlerce yıl süren gelişimde ,bu günkü ırklar meydana gelmiştir. Bizlere ulaşan güvercinler üzerine ilk bilgiler m.ö.5000.yıllarında
mısırlılardan gelmektedir,arabistan ın tarihçesinde de o zamanlar akdeniz kıyı şeridinde zevk ve posta amaçlı güvercin yetiştirildiği ve bilinçli şekilde çoğaltıldığı ıspatlanmıştır. Plinius.d.a -.s.23.79 yıllarında iri güvercinlerin yetiştirildiğini (römer,kanat uzunluğu bir metre.)bu güne aktarmıştır.
o zamanlar daha çok müslümanlar ve yunanlılar tarafından süs güvercinleri yetiştirilirmiş.güvercinler üzerine avrupada ilk yazı 1555 yılında zürihte c.gesner tarafından yazılmış,ilk kitapta frankfurtta otuz sayfalık 1669.yılında basılmış.avrupada daha çok güzellik yarışmaları için renk ve fiziki görünümüne önem verilmiş,küçük asyada da(türkiye)daha çok uçuş özellikleri için beslenmiş. Hiçbir hayvan insanlar tarafından güvercinler deki gibi yeni ırklar yetiştirmek için uğraşılmamış,vücut yapıları,renk,ve tüydeki çizgiler için,bu yüzdende mağlesef yem yiyemiyen,yavrularını doyuramıyan ırklar bilhassa avrupada mevcut. bugün avrupada standart olarak 210 ırk kabul edilmekte,renkleride eklersek bu 2000.nin üzerinde bir sayı ortaya çıkarıyor.

CİNS GÜVERCİNİ BESLEDİĞİ KİŞİNİN KENDİSİNE ARKADAŞI OLMASINI İSTER.

Irk Güvercinleri konusu ile ilgili diğer görselleride burada bulabilirsiniz.

Mandarin Ördeği

Ülkemizde Güvercin Yetiştiriciliğinin İçinde...

ÇULLUK

Emden

Lütfen Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir