Penguenler hakkinda bilgi

Penguenler hakkinda bilgi……* Bir kuş olmasına karşın, uçamayan ama çok iyi yüzen penguenler, soğuk iklimlerde, topluluklar halinde yaşarlar.

* Yaşamak için hem karaya hem de denize gereksinim duyan penguenler, yaşamlarının yüzde seksenini suda geçirirler.

* Penguenlerin ortalama yaşam süresi altı buçuk yıldır. Bununla birlikte 21 yıl yaşayan penguen de bilinmektedir.

* Penguenlerin yüzebilmesi için vücutlarında çeşitli değişiklikler olmuştur. örneğin; daha hızlı yüzebilmeleri için vücutlarının şekli bir uçak gövdesine benzer.

* Kanatları küt olduğu için onları bir balık yüzgeci gibi kullanabilir.

* Penguen, vücudundaki yağ tabakası sayesinde yüzerken dibe batmaktan kurtulur.

* Ayaklarındaki perdeler su içinde çok hızlı hareket etmesini kolaylaştırır. Perdeli ayakları penguenlerin yüzmelerini kolaylaştırmasına karşın karada zor yürümelerine neden olur. Penguenlerin karada yürümeleri, bizim kumsalda paletlerle yürümemiz kadar zordur.

* Penguenlerin vücutları kısa ve çok sık tüylerle kaplıdır. Bu nedenle çok soğuk iklim koşullarında üşümeden yaşayabilirler.

* Yavru penguenlerin tüyleri erişkinlerinki kadar sık olmadığı için, karların üzerinde üşümesinler diye anne babaları onları perdeli olan ayaklarının üzerinde gezdirir.

* Yiyecekleri, mevsimden mevsime, bir yıldan diğerine ve yaşadıkları bölgeye göre farklılık gösterir. Küçük balıkları yemeyi çok severler. çok sevdikleri küçük balıkları denize dalarak yakalarlar.

* Bir penguen denize daldığında nefesini 23 saniye tutabilir. Karın bölgeleri açık renk olduğu için balıklar aşağıdan bakınca onları göremez ve penguenler balıkları kolayca yakalayabilir.

* Penguenler büyük koloniler halinde yaşarlar. Birlikte yaşamayı o kadar çok severler ki yüzerken bile grup halinde hareket ederler.

* Soğuk iklimlerin bu sevimli hayvanları, buzullar üzerinde buz kayağı yapmaya bayılırlar.

View Comments

  • [quote]* Soğuk iklimlerin bu sevimli hayvanları, buzullar üzerinde buz kayağı yapmaya bayılırlar.[/quote]

    Bu buzulkuşlarının en büyük zevklerinden :)

  • Sarı Gözlü Buzulkuşu sadece Yeni Zelanda ile çevre adalarında üreyen bu buzulkuşu, bulunduğu yerden ayrılmaz ve genellikle üreme bölgesinde durur. Ormanlık bölgelerde büyük koloniler oluşturarak ürer, ancak yuvalar birbirinden ayrı olur. Ayrıntılı incelemeler sonucunda, bu türün yavrularının, en çok, yumurtadan çıktıktan sonraki ilk hafta içinde öldükleri saptanmıştır. Yavrulardan bir kısmı ana babaları tarafından ezilme sonucu, bir kısmı sularla sürüklenerek ya da yırtıcı hayvanlarla yem olarak ölürler. Bu nedenle yavruların ancak % 15 kadarı erişkin hale gelebilmekte, geri kalanları ise erginleşmeden ölmektedir. Sarı Gözlü Buzulkuşu'nun başında hafifçe uzamış tüylerden oluşan bir çizgi vardır. Bu gözlerden başlayarak başın arkasını dolaşır. Yaklaşık boyu 30 santimdir. Sarı Gözlü Buzulkuşu genelde toprağın altına, kovuklara ve kaya yarıklarına yuva yapar.

  • Vatandaşın biri de buzulkuşu müstearıyla yazarak bu sözcüğü penguen anlamında kullandırabileceğini sanıyor.

Share
Published by

Recent Posts

Simental Cinsi inek

Simental inek: Simental inekleri İsviçre kökenlidir. Süt ve et olarak besiciligi yaygın olarak yapılmaktadır. Simental…

7 yıl ago

Brezilya Mastiff

Brezilya Mastiff Temel Özellikleri Brezilya Mastiff, kas ve kemik yapısı güçlü, orantılı yapısı olan bir…

7 yıl ago

Chow Chow

Chow Chow cinsi köpek icin konuyu resimlerle güncelliyorum. Resimler yenidir ve googlede bulamazsiniz arkadaslar. Asagida…

7 yıl ago

Pitbull Resimleri 2017

Pitbull Resimleri: 2017 yilinin en güzel pitbull resimlerini sizler icin derledim. Hem pitbull yavrulari hemde…

7 yıl ago

Kangal ve Kangal Yavruları

Sivas Kangalı ve Kangal yavruları 2017 güncel resimleri. [gallery]

7 yıl ago

Yavru Köpek Resimleri

Yavru Köpek Resimleri, Yeni yavru Köpek resimleri, 2016 yavru Köpek resimleri, yavru Köpek 2016, komik…

8 yıl ago